NÅR BORGEREN TAGER INITIATIVET

FRIVILLIGT NETVÆRK HJÆLPER LEDIGE I JOB

icon-check.png

Ledige med Drive er et frivilligt netværk, hvor ledige hjælper hinanden tilbage i job. Idéen kom fra en borger, der selv mistede sit arbejde. De ledige med drive er en del af kulturhuset INSP!. Netværket samarbejder med virksomheder, fagforeninger, a-kasser og jobcenteret, men bestemmer selv alle aktiviteter.

icon-before.png

Særligt langtidsledige kan føle sig isolerede ikke bare fra arbejdsmarkedet, men også fra den daglige sociale kontakt med andre mennesker. Hverken det kommunale jobcenter eller de private ‘anden aktører’ skeler i beskæftigelsesindsatsen til den enkeltes sociale liv.

icon-reuse.png

Ledige med Drive opstod, da Mette Gudman mistede sit job. Hun kom til at savne kollegialt samvær og tænkte, at andre ledige måtte have det på samme måde. Det gav idéen til netværket, som det kreative oplevelseshus INSP! tog imod. Initiativet var født. Fællesskabet har fokus på såvel at komme i job som at have det godt mellem to jobs. Aktiviteterne spænder derfor vidt. Ugentlige virksomhedsbesøg. Ansøgninger, CV og profilfotos peppes op. Der deles tips til den gode personlige præsentation. Ligesom netværket spiser fælles fredagsmorgenmad, synger, går ture og dyrker yoga. Ledige med Drive arbejder med tre fokusområder: 1) Forstå dig selv, og fortæl om dig selv, 2) Trivsel mens du søger job, 3) Kom tæt på virksomhederne. Siden 1. januar 2015 er 60 ud af netværkets 173 deltagere kommet i ordinært arbejde. Derudover er 16 kommet i virksomhedspraktik, 5 i uddannelse og 9 i job med løntilskud, mens 4 er kommet i jobrotation. I Roskilde Kommunes arbejdsmarkedsafdeling er man ikke i tvivl om, at netværket også giver en samfundsøkonomisk gevinst, men omfanget er i sagens natur ukendt: Det lader sig ikke måle, da hele projektet netop bygger på frivillighed og anonymitet.

icon-reuse.png

Hvis du vil vide mere om Ledige med Drive: insp.dk eller kontakt:

Mette Gudman, initiativtager, 
31 24 39 68

Camilla Martens, INSP!,
26 39 49 51, camilla@insp.dk eller ledigemeddrive@insp.dk

Anne Haarløv, arbejdsmarkedschef, Roskilde Kommune,
30 84 13 01, anneh@roskilde.dk

Læs mere om medarbejdernes rolle i kapitel 7.3 i bogen "Innovationsbarometeret – højere effektivitet og kvalitet i den offentlige sektor gennem innovation."  Læs e-bogen gratis her