Om Innovationsbarometeret

Innovationsbarometeret er verdens første officielle statistik over offentlig innovation

xjENAnLZKfo

Video: Se hvad Innovationsbarometeret er – og hvordan du kan bruge det.

Innovationsbarometeret er et samarbejde mellem COI og Danmarks Statistik.

Statistikken var den første af sin art i verden, da den første gang udkom i 2015. Anden udgave udkom løbende i 2018 og 2019. Den er baseret på svar fra 2.363 kommunale, regionale og statslige arbejdspladser af alle slags.

Dataindsamling til tredje udgave blev sat i gang i begyndelsen af 2020. De første resultater vil udkomme i fjerde kvartal.

Sådan kan du selv bruge det

Der er flere formål med Innovationsbarometeret. Blandt de vigtigste er:

  • at inspirere arbejdspladserne i arbejdet med at øge kvaliteten og effektivi­teten gennem innovation ved at vise, 'hvad de andre gør',
  • og at give den offentlige sektors beslutningstagere et solidt fundament for arbejdet med at udvikle den offentlige sektor.
  • Innovationsbarometeret bliver også brugt som materiale på uddannelsesinstitutioner, til lederudvikling i den offentlige sektor og til at aflive myter og falske antagelser.

Copenhagen Manual

I november 2019 begyndte arbejdet på en Copenhagen Manual – en brugerorienteret guide og ny international standard for måling og udvikling af innovation i den offentlige sektor baseret på det danske Innovationsbarometer.

Den bliver skabt i samarbejde med organisationer i de fire lande, der allerede har kopieret det danske Innovationsbarometer (Norge, Sverige, Finland og Island) samt organisationer fra en lang række andre lande. Følg processen på Copenhagens Manuals hjemmeside: https://innovationbarometer.org.

Download hele spørgeskemaet   Find publikationer   Tilbage til forsiden